Sportfysiotherapie

Bij sportfysiotherapie staan cliënten met sportgerelateerde aandoeningen centraal. Als een sporter een blessure heeft opgelopen kan er bij Fysiotherapie De Prinsenhof een sportrevalidatietraject gevolgd worden. In vergelijking met een revalidatie traject van een niet-sporter moet het belastbaarheidsniveau een stuk hoger komen te liggen. Een gestructureerd behandelprogramma gericht op de desbetreffende specifieke sport is hierbij van toepassing. Kortom de revalidatie gaat verder dan alleen het weer kunnen uitvoeren van alle dagelijkse activiteiten. De therapie is erop gericht de sporter terug te laten keren naar zijn/haar oorspronkelijke sportniveau.

Bij aanvang wordt er een intake en onderzoek verricht. Als de klachten en de hulpvraag duidelijk zijn, kan het behandelprogramma worden besproken met de cliënt/sporter. In totaal duurt de intake en het onderzoek 30 minuten.
Iedere cliënt/sporter heeft bepaalde functies nodig om een activiteit te verrichten. Echter bij bepaalde activiteiten (zoals bij sporten) hebben verschillende eigenschappen een hogere prioriteit. Het is daarom van toepassing dat er kritisch wordt gekeken naar de verschillende eigenschappen voordat een cliënt/sporter weer zijn sport kan gaan uitvoeren. Dit wordt tijdens het onderzoek gedaan. Er zal een beoordeling door de sportfysiotherapeut plaatsvinden wat betreft:
– Algeheel uithoudingsvermogen
– Kracht
– Coördinatie
– Lenigheid
– Snelheid

Na de intake en het onderzoek zal er een sport specifiek revalidatietraject worden opgesteld door de sportfysiotherapeut. Het revalidatie traject is afgestemd op de specifieke sport en op de belastbaarheid van de cliënt/sporter op dat moment. Gedurende de revalidatie zullen er verschillende meetmomenten worden ingepland om de progressie te meten. Deze metingen geven informatie over de eigenschappen die nodig zijn om de sport weer, of beter te kunnen beoefenen. De sportfysiotherapeut zal vervolgens de cliënt/sporter begeleiden gedurende het revalidatietraject. Een afgestemd behandelprogramma en testprotocol zijn essentieel om een sporter zo snel mogelijk te laten revalideren.

Bij Fysiotherapie De Prinsenhof bestaat de mogelijkheid om advies en informatie te krijgen over blessures die ontstaan zijn bij het sporten.
Voor verdere behandeling en revalidatie kunt u een afspraak maken.