Hart/vaataandoeningen

Fysiotherapie de Prinsenhof is gespecialiseerd in begeleiding van mensen die kampen met of herstellen van een hartaandoening*. We begeleiden u in het verhogen van uw dagelijkse belastbaarheid rekening houdend met uw specifieke wensen, behoeften en mogelijkheden. Denk daarbij aan het verbeteren van conditie (kracht/uithoudingsvermogen), het herstel van vertrouwen in bewegen (bewegingsangst) en optimaliseren van een gezonde leefstijl (beweging, voeding en gewicht).

 

Verwijzing:

Wij behandelen niet uitsluitend op verwijzing van specialist of huisarts, maar indien u gebruik maakt van directe toegankelijkheid nemen wij, uiteraard in overleg, in de regel wel contact met hen op.

Werkwijze:

Tijdens een intakegesprek bespreken we het beloop van de klachten en wat u belemmert in het dagelijkse leven, maar ook uw medicatiegebruik en huidige leefstijl. Na de intake bespreken we op welke wijze we u kunnen begeleiden met het verminderen van de klachten. We hebben geen vast behandelplan; dit is individueel maatwerk. Het kan zijn dat u voldoende hebt aan een paar tips of handvatten. Maar ook begeleiding gedurende een langer traject van enkele weken of maanden behoort tot de mogelijkheden.

 

* Hartaandoeningen zoals:
– Angina pectoris
– Myocard infarct
– Dotter
– Bypass
– Hartfalen
– Hartklepoperaties
– Hartritmestoornissen en hartklepafwijkingen
– Plaatsing van pacemaker en of ICD

Voor informatie en vragen kunt u bij Jef Lammers terecht.