Kinderfysiotherapie

Vanaf 1 oktober 2007 is fysiotherapie De Prinsenhof een samenwerking aan gegaan met Kinderfysiotherapiepraktijk Zuider-Emmakade uit Haarlem. Anita Hout en Denise Maas geven de kinderfysiotherapie aan de Swaluestraat een gezicht.

Kinderfysiotherapie is een aparte specialisatie, die een 3-4 jarige post HBO-opleiding vergt en een groot gebied omvat. Het gaat om ontwikkelingsstoornissen bij kinderen van nul tot achttien jaar. Die kunnen variëren van spierziekten, aangeboren hersenletsel, ADHD (met vooral de motorische component) tot reuma en gedragsstoornissen. Ook kinderen met schrijfproblemen hebben veel baat bij gerichte oefeningen. Het is van groot belang dat een en ander in een vroeg stadium wordt herkend, waarna aangepaste therapie kan volgen. Door middel van speelgoed, balspelletjes, maar ook hinkelen en trampoline springen kunnen de jongeren eerder op weg geholpen worden.

De kinderfysiotherapeuten van de Zuideremmakade bezoeken ook een aantal Zandvoortse basisscholen. Het probleem is dat hiermee uitsluitend de kinderen van 4-12 jaar in beeld zijn. De 0-4 jarigen en de jongeren van 12-18 jaar kunnen in onze praktijk voor fysiotherapeutische hulp/ondersteuning bij Anita of Denise terecht.  Deze vorm van therapie wordt, zoals gezegd, al vanaf 1980 in Haarlem gegeven, maar nu hebben Anita en Denise ook een “eigen” plek in Zandvoort.

Voor het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen via het inschrijfformulier op de website www.kinderfysiozuideremmakade.nl of telefoonnummer 023-5320653.

Klik hier voor meer info: www.kinderfysiozuideremmakade.nl