Revalidatie

Nek-, rug-, schouder-, heup- of knieklachten? Ongeacht voor welke (orthopedische) klacht u komt, wij bieden u voor iedere klacht een gepaste revalidatie. We gaan uit van uw eigen belastbaarheid en niveau en passen hier de oefentherapie op aan. 

Wij maken deel uit van een netwerk van collega’s met elk hun eigen specialisatie en expertise op het gebied van nek, rug, schouder, heup en knie revalidatie. Zonodig wordt onderling doorverwezen. Wij beschikken over geavanceerde trainingsapparatuur, waarmee uitgebreid getest en getraind kan worden tijdens de revalidatie,  of het nu gaat om een band- of meniscusletsel van de knie, een Total Knee of Total Hip Prothese of andere blessures. Bij de revalidatie van orthopedische aandoeningen en na chirurgische ingrepen hanteren wij de door het KNGF opgestelde richtlijnen. Mocht u nog vragen hebben over de revalidatie, dan kunt u contact met ons opnemen. De meerwaarde van de oefentherapie zit veelal in het herkennen van factoren die klachten van het houdings- en bewegingsapparaat in stand kunnen houden, ook chronische klachten kunnen door middel van oefentherapie zinvol behandeld worden.

Preventie
Preventie van (sport)blessures krijgt in de wetenschappelijke wereld en in de Nederlandse gezondheidszorg steeds grotere aandacht. Er is dan ook steeds meer bewijslast, dat fysiotherapie bijdraagt aan deze preventie en dat dit jaarlijks vele miljoenen euro’s bespaard.

Uw fysiotherapeut is de aangewezen persoon om u te screenen en zodoende te werken om eventuele risico’s op het krijgen van blessures tegen te gaan.

Maakt u dus gerust een afspraak, ook wanneer u nog geen daadwerkelijke fysieke klachten heeft. Zodoende krijgt u meer inzicht in uw dagelijkse (sport)belasting en hoe hier op een goede manier mee om te gaan.