Kinderfysiotherapie Zuider Emmakade

Sinds 1 oktober 2007 is de praktijk een samenwerking aan gegaan met Kinderfysiotherapiepraktijk Zuider Emmakade uit Haarlem. Anita Hout en Denise Maas geven de kinderfysiotherapie aan de Swaluestraat een gezicht.

Kinderfysiotherapie is een aparte specialisatie, die een 3-4 jarige post HBO-opleiding vergt en een groot gebied omvat. Het gaat om ontwikkelingsstoornissen bij kinderen van 0 tot 18 jaar. Die kunnen variëren van spierziekten, aangeboren hersenletsel, ADHD (vooral het motorische component) tot reuma en gedragsstoornissen. Ook kinderen met schrijfproblemen hebben veel baat bij gerichte oefeningen, Het is van groot belang dat een en ander in een vroeg stadium wordt herkend, waarna aangepaste therapie kan volgen. Door middel van speelgoed, balspelletjes, maar ook hinkelen en trampoline springen kunnen de jongeren eerder op weg geholpen worden. Baby’s met motorische ontwikkelingsproblematiek of met een voorkeurshouding kunnen bij ons terecht en wij kunnen daarvoor ook uw kindje aan huis behandelen.

Kinderen van 0-18 jaar kunnen in onze praktijk voor deze specialistische fysiotherapeutische hulp/ondersteuning bij Anita of Denise terecht. Deze vorm van therapie wordt al vanaf 1980 in Haarlem bij Kinderfysiotherapie Zuider Emmakade gegeven, maar nu hebben deze kindertherapeuten ook een eigen plek in Zandvoort.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fysiotherapie De Prinsenhof of kijk op www.kinderfysiozuideremmakade.nl. Op deze website vindt u een inschrijfformulier om uw kind aan te melden. De behandelend kinderfysiotherapeute neemt daarna contact met u op om een afspraak te maken.