Het Rug-netwerk heeft als doel het bieden van doelmatige en effectieve zorg die voldoet aan de laatste wetenschappelijke inzichten. Het Rug-netwerk doet dit door het maken en up to date houden van protocollen en zorgproducten. Daarnaast verzorgt het netwerk scholing in deze protocollen en zorgproducten. Inhoudelijke scholing en visitatie zorgen voor borging van de kwaliteit van handelen bij de aangesloten fysiotherapeuten.

Het Rug-netwerk is opgezet om de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg voor mensen met rugklachten te verbeteren. De aangesloten praktijken werken volgens de laatste richtlijnen en wetenschappelijke ontwikkelingen, vastgelegd in behandelprotocollen. Het Rug-netwerk heeft een nauwe relatie met universiteiten en onderwijsinstellingen en legt daardoor het verband tussen wetenschap en praktijk.

Het Rug-netwerk voor de cliënt – De fysiotherapeuten van het Rug-netwerk hebben lage rugklachten als specifiek aandachtspunt, hebben hiervoor specifieke scholing gevolgd en zijn ervaren in het behandelen van rugklachten. Zij werken binnen het netwerk samen ten aanzien van het thema rugklachten, niet alleen met andere fysiotherapeuten, maar ook buiten het netwerk met huisartsen, medisch specialisten en revalidatiecentra.

Voor informatie over dit Rug-netwerk kunt u terecht bij Niels Schnater.