KNGF: “slechts 8 geschikte polissen voor fysiotherapie”

Het KNGF heeft 8 polissen van aanvullende verzekeringen geselecteerd waarvan ze vindt dat die voldoende dekking voor fysiotherapie patiënten geven. Het gaat om specifieke polissen van IZZ, Delta Lloyd, Stad Holland, DSW, inTwente, UMC en FBTO.

Aanvullende verzekering vaak prijzig
Het KNGF moet helaas vaststellen dat het aantal aan te bevelen polissen gering is ook omdat de prijs voor de polissen voor sommige patiënten wellicht te hoog is. Fysiotherapie wordt daardoor voor die patiënten steeds moeilijker te verzekeren. Dat is des te meer een bewijs voor de stelling van het KNGF dat fysiotherapie, voor meer chronische aandoeningen opgenomen moet worden in de basisverzekering.

Ruim de helft betrekt fysiotherapie bij het vergelijken
Voor patiënten die zich aanvullend willen verzekeren voor fysiotherapie biedt KNGF een helpende hand. Van alle mensen die kiezen voor een aanvullende zorgverzekering, doet 55% dit vanwege dekking voor fysiotherapie. Toch blijkt het, ieder jaar weer, voor veel mensen lastig om de beste verzekering te vinden. De keuze is overweldigend, voor 2016 kan de consument kiezen uit zo’n 1400 polissen. Soms zijn de verschillen in polissen groot, soms minimaal.

Informatieverstrekking vaak onduidelijk
Jaarlijks doen zo’n 3 miljoen mensen een beroep op fysiotherapie. De informatieverstrekking over (aanvullende) verzekeringen is niet altijd duidelijk en volledig. KNGF vindt dit onwenselijk en streeft naar toegankelijke fysiotherapie voor iedereen en meer transparantie in verzekeringsvoorwaarden en polissen. Een groep onafhankelijke deskundigen heeft daarom, voor fysiotherapeutische zorg, relevante informatie en tips overzichtelijk in kaart gebracht. Op defysiotherapeut.com vindt men actuele informatie over fysiotherapie en zorgverzekeringen. Een checklist met tips waar op te letten bij het afsluiten van een polis. De kosten van fysiotherapie in 2016, vragen en antwoorden over verzekeringen en eigen risico én een lijst met aanbevolen polissen. Zo kan met bewuster en beter geïnformeerd een keuze maken. KNGF maakt ook hierbij gebruik van de vergelijkingssite zorgverzekeringwijzer.nl

Vergelijken loont
De belangrijkste tip bij het afsluiten van een aanvullende polis is goed vergelijken. Daarbij zijn verschillende vragen van belang. Bijvoorbeeld: Kan men zelf zijn/haar fysiotherapeut kiezen? Geldt deze keuzevrijheid ook bij bepaalde aandoeningen? En onder welke eventuele voorwaarden? Wordt er gevraagd naar machtigingen om, ná een aantal behandelingen, verder te mogen behandelen? En levert de zorgverzekeraar wat hij in de polis belooft?

Meer informatie en tips vindt u op defysiotherapeut.com. Welke fysiotherapeut het dichtst bij u in de buurt zit vindt u ook op deze website.

Bron: KNGF