Bigmove

BigMove bij Fysiotherapie de Prinsenhof

Voor wie is BigMove?
BigMove is voor mensen die te maken hebben met psychische klachten zoals depressie, somberheid, angst en/of eenzaamheid. Vaak is ook sprake van andere klachten, zoals suikerziekte, chronische pijn, overgewicht, slapeloosheid en/of hart- en vaatziekten en is daarnaast soms sprake van sociale problemen als werkeloosheid en financiële problemen.
Het BigMove GGZ-programma is voor mensen die te maken hebben met geestelijke, lichamelijke en sociale problemen.

Het Bigmove GGZ programma ondersteunt bij het meer grip krijgen op de eigen gezondheid en maakt het mogelijk om in een behandeling van zes maanden, met plezier in actie te komen, je eigen kracht te (her)ontdekken, je klachten te verminderen en je gezonder te voelen! In plaats van te kijken naar wat je door ziekte of klachten niet kan, kijk je juist naar wat je wèl kan. En het plezier in bewegen staat voorop! Samen met anderen kom je in beweging om je gezondheid te verbeteren.

Verminder je klachten en verbeter je gezondheid

Het BigMove GGZ-programma stimuleert om in zes maanden:

  • Met plezier in actie te komen
  • Je eigen kracht te (her)ontdekken
  • Je klachten te overwinnen
  • Je gezonder te voelen

Van klacht naar kracht met BigMove!

Je (her)ontdekt je eigen kracht en werkt aan je gezondheid op een leuke manier, alleen en samen met anderen in een groep.

  • Je start met een intakegesprek met een BigMove-psycholoog om een goed beeld te krijgen van je klachten. Je bepaalt samen met de psycholoog je persoonlijke (gezondheids)doelen en je inventariseert je huidige situatie tijdens een intakegesprek met de BigMove-psycholoog. De psycholoog helpt bij het bereiken van de persoonlijke (gezondheids)doelen door middel van individuele gesprekken gedurende het hele traject van circa 6 maanden.
  • Je werkt aan een groepsdoel en aan je eigen doelen in de groep. Gedurende ongeveer 6 maanden kom je wekelijks bij elkaar met de BigMove-begeleiders. Wat je klachten ook zijn je gaat op je eigen niveau en met plezier bewegen en bent bezig met je gezondheid. Big Move begeleiders coachen, motiveren en inspireren tijdens de groepsbijeenkomsten en daarnaast zijn er individuele gesprekken met de Bigmove begeleiders. Zo ontstaat er meer kennis over en de invloed op je gezondheid.
  • De huisarts kijkt van tevoren of de BigMove activiteiten bij de persoon in kwestie passen en blijft in contact over de voortgang.

Beter in je vel, fitter en sociaal actiever in 6 maanden! Mensen die BigMove hebben gedaan, hebben minder klachten,  zitten beter in hun vel, voelen zich fitter en hebben meer sociale contacten. De begeleiders denken mee over vervolgactiviteiten die bij je passen en waarmee je jezelf in beweging kan houden. Zo houd je zelf invloed op je gezondheid, blijf je onder de mensen, en voel je je op alle fronten gewoon beter.

BigMove GGZ-programma’s worden vergoed via de  zorgverzekering.
Het BigMove GGZ-programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Daarbij moet alleen rekening gehouden worden met het eigen risico. Iedere volwassen verzekerde in Nederland heeft een minimaal verplicht eigen risico van 385 euro. Dit bedrag betreft alle somatische (ziekenhuis, fysiotherapeut etc.) en geestelijke gezondheidszorg (met uitzondering van de huisarts), dus ook de BigMove-behandeling.  Het kan zijn dat je zorgverzekeraar hier een speciale regeling voor heeft.

 

Hoe schrijf ik mij in?

Via een verwijzing van de huisarts, bedrijfsarts of specialist kun je meedoen met het Big Move programma.

Contact of meer informatie?
Wil je je aanmelden of wil je meer informatie, neem gerust contact op met Fysiotherapie De Prinsenhof.
Telefonisch via 023-5712572 of stuur een mail naar info@fysioprins.nl

Meer informatie over het BigMove GGZ programma via internet kunt u vinden door op de onderstaande links te klikken.

Voor deelnemers:  http://www.bigmove.nu

Voor verwijzers:    http://www.bigmove.nu/ggz/verwijzer/